Gent - Antwerpen

Gent - Antwerpen

Picture
1

Watertoren Gentbrugge

Watertorenstraat 5, Gentbrugge

De trots van Gentbrugge, die van 1937 dateert, is meer dan tweeënvijftig meter hoog en is dankzij zijn opvallende verschijning een waar ijkpunt voor zowel automobilisten als treinreizigers. Hij is een van de zes watertorens die de stad Gent voorzien van drinkwater. De geometrische figuren die sinds 1990 de kuip sierden zijn sedert een vijftal jaren vervangen door toepasselijk in water dobberende ijsblokjes. Let ook op het rietje dat op het duizend kubieke meter grote waterreservoir is geschilderd en dat de voormalige ‘totempaal’ definitief omtovert tot een reusachtig drinkglas. Santé!

Picture
2

Bernard het hangbuikzwijn

Riemeerstraat 23, Waasmunster

Sommige mensen houden dwerghamsters, maar de lieveling van Leen en Alex legt net iets meer gewicht in de schaal. De tamme veelvreter in kwestie is Bernard, een zevenjarig hangbuikzwijn dat je vrijwel dagelijks rond kwart over vier langs de spoorweg kan zien flaneren. Hij voelt zich evenzeer een hond als de twee trouwe viervoeters waarmee hij opgegroeid is en die hem doorgaans samen met zijn baas vergezellen.

Picture
3

Dierenbeelden

Moortelhoekstraat 129, Sint-Niklaas

De witte beelden die de wacht houden voor de woning van Marc hebben wel degelijk een betekenis. Vroeger stonden ze immers op het erf van de melkboerderij die Marcs ouders en hijzelf uitbaatten: de hond bij het hondenhok, het paard bij de paardenstal, het boerenkoppel bij het huis… De kleine valk representeerde de naam van de boerderij: ‘Valkenhoeve’. In de tuin achter het huis kan je een grotere valk ontwaren. Een koe ontbreekt, om de eenvoudige reden dat Marc een dergelijk beeld tot nog toe nooit heeft gevonden. Wie weet wordt het in de toekomst dus nog een beetje drukker voor zijn deur.

Helaas, de wedstrijd is afgelopen.

De winnaars van een gesigneerde Jimmy Kets worden persoonlijk gecontacteerd.
Blijf gerust de niet alledaagse dingen op je traject delen met #vanopdetrein.

Bekijk alvast de foto’s die andere reizigers met #vanopdetrein postten.