Namen - Brussel

Namen - Brussel

Picture
1

Bella met de kromme rug

Rue de Gotteau2, Gembloux

Bella is een Jerseykoe, een ras dat mede erg populair is vanwege het betrekkelijk geringe formaat van de dieren. Veel opvallender dan haar omvang, echter, is de kromme rug van de dertienjarige Bella, die eruitziet alsof zij een onzichtbaar zwaargewicht torst. Nochtans is deze moeder van twaalf, die haar bazin Lucie meer dan twintig liter melk per dag oplevert, kerngezond. Neem gerust de gelegenheid te baat om na te gaan of het klopt dat koeien graag naar treinen staren…

Picture
2

Wonderboom

Rue Balza 49, Ernage

Het verhaal achter dit grillige wonder der natuur is nog heel wat mooier dan de boom zelf. De vader van de nu zelf bejaarde boerderijbewoner Emil brak eertijds een tak af van een omgewaaide boom en stak die in de grond. Zeventig jaar later kan je het – in de loop der jaren door wind en weer zichtbaar geteisterde – resultaat vanop de trein bekijken.

Picture
3

Honing uit Schaarbeek

Francois-Joseph Navezstraat 78, Brussel

In 2013 is Simon, leraar tuinbouw aan de gemeenteschool van Schaarbeek, aan het project begonnen: samen met zijn leerlingen teelt hij op dit terrein van achttien are bloemen en groenten. Vooral op de tomaten in de grote serre is hij trots, maar let zeker ook op de bijenkasten. De bijen zorgen voor de bestuiving van de groenten en bloemen, en leveren daarnaast elk jaar enkele potten onvervalst Schaarbeekse honing op, die wordt gebruikt in het schoolrestaurant.

Helaas, de wedstrijd is afgelopen.

De winnaars van een gesigneerde Jimmy Kets worden persoonlijk gecontacteerd.
Blijf gerust de niet alledaagse dingen op je traject delen met #vanopdetrein.

Bekijk alvast de foto’s die andere reizigers met #vanopdetrein postten.