Oostende - Brussel

Oostende - Brussel

Picture
1

Vogelverschrikker met blote billen

Warandestraat 24, Oostkamp

Oorspronkelijk werd hij nog een beetje aan het zicht onttrokken door een strook van riet, maar sinds dat verdwenen is staat deze vogelverschrikker wel heel erg met de billen bloot. Hij moet niet enkel de appelbomen van Walter, zijn schepper, beschermen, maar is stiekem ook bedoeld om de wildplassende vissers aan de andere kant van de spoorlijn af te schrikken. Het is trouwens een erg sportieve vogel- en vissersverschrikker: zijn billen zijn gebleekte voetballen…

Picture
2

Arteveldetoren

N43, Gent

Met zijn 27 verdiepingen en bijna 120 meter is de Arteveldetoren niet enkel het hoogste gebouw van Gent, maar ook het hoogste kantoorgebouw van het Vlaamse Gewest. De Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwkathedraal is wel nog altijd vier meter hoger. Genoemd naar de Vlaamse volksheld die 700 jaar geleden leefde, lijkt dit – volgens burgemeester Termont – ‘baken voor het Gent van de 21ste eeuw’ toch vooral te willen aantonen dat ook in de Arteveldestad de toekomst duidelijk is aangebroken.

Picture
3

Building Tintin

Baarlijk, Anderlecht

Zeventig jaar geleden werd Le Journal de Tintin of Kuifje ten doop gehouden, het Belgische stripmagazine dat uiteraard zijn naam ontleende aan het toen reeds zeer beroemde personage van Hergé. Van het eerste nummer werden er in het Nederlands 20.000 en in het Frans 40.000 exemplaren gedrukt. Enkele jaren later was dat totale aantal al vertienvoudigd. In 1958 verhuisde Les éditions du Lombard, dat het blad uitgaf, naar de Building Tintin. Behoor je tot de jeugd tussen zeven en zevenenzeventig jaar, dan zal de afbeelding op het dak zonder twijfel een glimlach op je gezicht toveren.

Helaas, de wedstrijd is afgelopen.

De winnaars van een gesigneerde Jimmy Kets worden persoonlijk gecontacteerd.
Blijf gerust de niet alledaagse dingen op je traject delen met #vanopdetrein.

Bekijk alvast de foto’s die andere reizigers met #vanopdetrein postten.